Frittata cu masline

Ingrediente:
(pentru 4 portii)
1 ceapa mica rosie
12 masline verzi fara sambure
12 masline negre fara sambure
o conserva de ton in ulei(de 160 de grame)
1 lingura suc de lamaie
2 linguri ulei de masline 
5 oua mari de casa
sare, piper dupa gust
1/2 lingurita de ardei iute uscat
2 linguri de patrunjel tocat marunt
30 de grame de cascaval cubulete
1 lingura de pesmet
1 lingurita ulei de masline

Mod de preparare:
Se taie maslinele rondele si ceapa marunt. Se scurge de ulei tonul din conserva. 
Se incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa si se lasa la duntuit pentru 1-2 minute, mestecand din cand in cand. 
Se adauga maslinele taiate rondele si tonul scurs de ulei si se tine pe foc inca 2 minute. Intre timp intr-un vas se bat ouale bine.


Se adauga in tigaie sucul de lamaie si patrunjelul. Se ia de pe foc si se torna compozitia in vasul in care s-au batut ouale. 
Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si ardei iute uscat.
Se unge o forma dreptungiulara mica( 22x14 cm) cu putin ulei de masline si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza in forma amestecul si se pune deasupra cascavalul cuburi.


Se da forma la cuptor, incalzit in prealabil la 200-220 grade Celsius, pentru 20 de minute.
sau
Se adauga amestecului cascavalul cubulete si apoi se varsa in tigaie folosita pentru calire si se prajeste pe aragaz pe o parte si pe alta.


Frittata se poate servi calda sau rece. Rece este un excelent antreu!

Sunt innebunita dupa frittate, chiar si coapte in cuptor, nu neaparat prajite, sunt la fel de gustoase. Desi combinatia oua, ton si ceapa e greoaie pentru stomacul meu, sucul de lamaie si maslinele echilibreaza acest preparat delicios.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu