Focaccia integrala


Luati aminte!
20 aprilie 2012
Sarea nu are ce cauta in maia! Sarea nu permite dezvoltarea drojdiilor.
Sarea se adaug doar in faina cernuta (cand se pregateste maiaua separat si nu in cuibul facut in mijlocul fainii cernute) sau ca in cazul de mai jos, abia odata cu uleiul si restul de apa.

Ingrediente:
300 grame faina alba pentru paine
200 grame faina integrala de grau
25 grame drojdie
250 ml apa minerala 
50 ml ulei masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
4 linguri apa 
4 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita oregano

Mod de preparare:
Intr-un vas am cernut faina, iar in mijlocul ei am facut o groapa in care am pus drojdia sfaramata, sarea, zaharul si 100 ml apa minerala calduta. Am amestecat putin cat sa se dizolve drojdia. Am dat la cald pentru 30 minute.


Am adaugat treptat uleiul, sarea si restul de apa ( cantitatea de apa depinde de calitatea fainii, eu am mai adaugat 2 linguri de apa minerala) si am framantat bine cam 15-20 minute. 


Am lasat sa creasca apoi aluatul pentru circa 1 ora. 
Am luat framantat putin aluatul si am intins o foaie, pe care am asezat-o intr-o tava unsa cu ulei. Am lasat sa mai cresca aluatul 1 ora in tava, la cald.
Intre timp am pornit cuptorul si l-am setat la 200 de grade Celsius.
Cu degetele am facut usor adancituri in aluat la distante egale.Am amestecat 3 linguri de apa cu 4 linguri de ulei si am turnat usor deasupra aluatului. Am presarat deasupra sarea si oregano. 


Am dat focaccia la copt pentru 30 de minute.
Am scos focaccia din cuptor si am acoperit-o cu un stergar si am lasat sa se raceasca la rece.


Focaccia este un preparat delicios....de care nu cred ca am sa ma satur vreodata....si abia astept sandwish-ul meu cu focaccia, telemea de oi si rosii ...
Spor la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu